www.MeerOverWhisky.nl

Onafhankelijke Informatie en nog Veel Meer over Whisky

Malt Whisky Regio's

Campbeltown

30 Distilleerderijen

Met Campbeltown worden de stokerijen op de Mull of Kintyre gegroepeerd op het Zuid Westelijke gebied van het schiereiland Kintyre in Zuid West Schotland. Campbeltown is de enige stad van enige significantie in het gebied. Ten westen van Campbeltown ligt het eiland Islay.

In Campbeltown, vroeger Kinlochkilkerran genoemd in het Keltisch, waren destijds meer dan 30 distilleerderijen gevestigd. Tegenwoording zijn er in Campbeltown nog slechts drie distilleerderijen gevestigd, Glen Scotia, Glengyle, en Springbank.

Glen Scotia

De Glen Scotia Distilleerderij is opgericht in 1832 en met slechts een paar korte onderbrekingen nog steeds actief.

Glengyle

William Mitchell was de oprichter van de Glengyle distilleerderij in 1872, verkocht hem in 1919 waarna deze gesloten werd in 1925. In 2000 werd de distilleerderij heropend en de productie starte weer in 2004. De eerste whisky wordt in 2014 verwacht.

Springbank

Sprinbank werd opgericht in 1828 en is nog steeds in handen van dezelfde familie. Zij pretenderen op de meest traditionele manier de whisky te maken. Alles wordt in Campbeltown gedaan.

Er worden met ieder zijn eigen productie methode drie verschillende single malts gemaakt zijnde Springbank (gedeeltelijk driedubbel gestookt), Longrow (eerstmalig in 1973, dubbel gestookt) en Hazelburn (eerstmalig in 1997, volledig driedubbel gestookt). Longrow en Hazelburn zijn namen van oude Campbeltown distilleerderijen waarvan de gebouwen nog staan maar deze zijn niet meer in gebruik.