www.MeerOverWhisky.nl

Onafhankelijke Informatie en nog Veel Meer over Whisky

Whisky Terminologie

Bourbon

Amerikaanse "whiskey" gestookt uit tenminste 51% mais en twee jaar op aan de binnenkant gebrande eikenhouten vaten bewaard.

Cask Strength

Het alcoholpercentage van de whisky in de fles is net zo sterk als toen de whisky nog in het vat zat en dit zal rond de 60% zijn. Normaal wordt de whisky alvorens het op de fles gaat verdund met water tot een alcoholpercentage tussen de 40% en 46%.

Malt Whisky

Een Malt Whisky is uitsluitend gestookt van gemoute gerst. Dit in tegenstelling tot samenstelling van andere soorten "Whisky" die gestookt zijn van tarwe, rogge of mais. Het kan ook een combinatie zijn van diverse granen waarvan slechts een gedeelte (gemoute) gerst is.

Peated Whisky

Peat is het Engelse woord voor turf. Peated whisky staat voor geturfde whisky. Deze whisky is rokerig van smaak en heeft vaak ook een rokerige geur.